Phoenix
Family
Services

bestel
Veelgestelde vragen
De visumeisen voor Vietnam
 Naar boven ↑

Heb ik een visum nodig voor Vietnam?
Een visum voor Vietnam is verplicht voor Nederlanders en Belgen. Dit visum dient U voor vertrek naar Vietnam aan te vragen en in het bezit te hebben bij aankomst in Vietnam.

Gaat U enkel naar Phu Quoc, voor maximaal 30 dagen, dan heeft U geen visum nodig. Dit eiland is vrijgesteld van de visumplicht.

Heeft U een andere nationaliteit gelieve dan onderstaande tabel te controleren.
 
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig voor een kort verblijf in Vietnam. Voorwaarde is wel dat U maximaal een keer per 30 dagen zonder visum Vietnam mag bezoeken:
Land maximaal verblijf zonder visum
Frankrijk, Groot-Brittanie, Italie, Spanje, Duitsland, Japan, Zuid Korea, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Rusland 15 dagen
Thailand, Maleisie, Singapore, Indonesie, Myanmar, Brunei, Laos 30 dagen
Cambodja 14 dagen
Philippijnen 21 dagen
Chili 90 dagen

Kan ik zonder visum naar Vietnam reizen en aldaar het visum kopen?
Nee. Het visum dient U vooraf aan te vragen en in het bezit te hebben bij aankomst in Vietnam. Als U per vliegtuig naar Vietnam vliegt dan wordt U op uw visum gecontroleerd tijdens de check-in bij uw luchtvaartmaatschappij.
Uitleg e-visum
 Naar boven ↑
Sluit venster
Het e-visum
(persoonlijke gegevens zijn onleesbaar gemaakt)
 
Sluit venster

Grensovergangen die beschikbaar zijn voor het e-visum:
 
Noi Ba vliegveld (Hanoi) Phu Quoc vliegveld
Tan Son Nhat vliegveld
(Ho Chi Minh)
Can Tho vliegveld
Da Nang vliegveld Cat Bi vliegveld
Cam Ranh vliegveld
(Nha Trang)
Phu Bai vliegveld
Bo Y port terrestre Song Tien
port terrestre
Cau Treo port terrestre Tinh Bien port terrestre
Cha Lo port terrestre Xa Mat port terrestre
Ha Tien port terrestre Da Nang port maritime
Huu Nghi port terrestre Hai Phong port maritime
Lao Bao port terrestre Ho Chi Minh
port maritime
Lao Cai port terrestre Hon Gai port maritime
Moc Bai port terrestre Nha Trang port maritime
Mong Cai port terrestre Quy Nhon port maritime
Nam Can port terrestre Vung Tau port maritime

Wat is een e-visum?
Een e-visum is een elektronisch visum dat wordt uitgegeven door het Vietnamese immigratiekantoor. U vraagt dit visum online aan en onvangt het visum per email. U print dit uit en neemt het mee naar Vietnam. Op vertoon van uw paspoort en het e-visum verkrijgt U aldaar toegang tot Vietnam.

Sinds januari 2018 is het e-visum beschikbaar voor Nederlanders. Het is (nog) niet beschikbaar voor Belgen.

Met het e-visum mag U in Vietnam per vliegtuig, over land en per cruiseship arriveren. Zie ook de lijst van grensovergangen geldig voor het e-visum.

Het e-visum is geldig voor 1 maand. Wilt U langer als 1 maand blijven bestelt U dan een 'visa on arrival'. Verlaat U Vietnam dan vervalt het e-visum. Wilt U weer naar Vietnam terugkeren, dan kunt U weer een nieuw e-visum aanvragen.

Het e-visum is beschikbaar voor alle categorieen bezoekers: touristen, zakelijke bezoekers, studenten, journalisten, ngo's, conferentiebezoekers, investeerders, enz...

Ik ben geen Nederlander. Kan ik het e-visum aanvragen?
Het e-visum is beschikbaar voor inwoners van 46 landen. Zie de volgende tabel voor lijst van landen die gebruik kunnen maken van het e-visum:
Argentina Czech Republic
Armenia Denmark
Australia
Azerbaijan Finland
Bulgaria France
Belarus Germany
Bruney Greece
Canada Hungary
China Ireland
Colombia Italy
Cuba Japan
Kazakhstan Romania
Korea (South) Russia
Luxembourg Slovakia
Myanmar Spain
Mongolia Sweden
Netherland Timor Leste
New Zealand UAE
Norway
Panama UK
Peru Uruguay
Philippines USA
Poland Venezuela

 

Welke grensovergangen mag ik passeren met het e-visum?
Zie in onderstaande tabel de grensovergangen die geschikt zijn voor het e-visum. Op de kaart van de grensovergangen kunt U controleren waar de grensovergangen zijn
Noi Ba vliegveld (Hanoi) Phu Quoc vliegveld
Tan Son Nhat vliegveld
(Ho Chi Minh)
Can Tho vliegveld
Da Nang vliegveld Cat Bi vliegveld
Cam Ranh vliegveld
(Nha Trang)
Phu Bai vliegveld
Bo Y landgrens Song Tien
landgrens
Cau Treo landgrens Tinh Bien landgrens
Cha Lo landgrens Xa Mat landgrens
Ha Tien landgrens Da Nang zeehaven
Huu Nghi landgrens Hai Phong zeehaven
Lao Bao landgrens Ho Chi Minh
zeehaven
Lao Cai landgrens Hon Gai zeehaven
Moc Bai landgrens Nha Trang zeehaven
Mong Cai landgrens Quy Nhon zeehaven
Nam Can landgrens Vung Tau zeehaven
De grensovergang die ik wil nemen staat niet in de lijst. Kan ik het e-visum gebruiken voor die grensovergang?

Nee. Dat is niet toegestaan. Neemt U in dat geval een andere grensovergang, of regelt U uw visum bij het Vietnamese consulaat (Het consulaat visum is geldig voor alle grensovergangen).

Kan ik het e-visum gebruike voor aankomst per boot in Chau Doc?
Nee. Deze grensovergang staat niet in de lijst van toegestane grensovergangen.
Mag ik via een andere grensovergang arriveren dan staat aanggegeven op mijn e-visum?

Nee. Uw e-visum is alleen geldig voor de grensovergang die op uw e-visum vermeld staat. Als U bij een andere grensovergang arriveert is de kans groot dat U de toegang geweigerd wordt.

Wat is het voordeel van een e-visum in vergelijking met een visum van het Vietnamese consulaat?
  Het is makkelijker te regelen. U hoeft niet het consulaat te bezoeken of uw paspoort op te sturen. U regelt alles online.
Het is goedkoper. Het e-visum kost 54 euro. Een visum bij het Vietnamese consulaat in Den Haag kost ca. 65 euro. En als U van een visumdienst gebruik maakt, die voor U het visum bij het consulaat regelt, dan bent U ca. 100 euro kwijt.
Wat is het verschil tussen het e-visum en 'visa on arrival'?
  Visa on arrival is alleen geldig voor aankomst per vliegtuig.
Met het e-visum mag U per vliegtuig, over land en per cruiseschip arriveren.
Met visa on arrival haalt U uw visum in Vietnam op. De wachttijd bij het visumloket bedraagt tussen de 5 en 50 minuten, afhankelijk van de drukte. Na ontvangst van uw visum gaat U door de douane.
Met het e-visum heeft U uw visum al in bezit bij aankomst in Vietnam. U mag direct door de douane.
  Met visa on arrival kunt U zowel 1 als 3 maands visums, voor enkel of meervoudig entree bestellen.
Het e-visum is alleen beschikbaar als een 1-maands, enkel entree visum.
Welke typen e-visum zijn beschikbaar?
Er bestaat 1 type e-visum. Dit is geldig voor 1 maand.
Het e-visum is beschikbaar voor alle categorieen bezoekers: touristen, zakelijke bezoekers, studenten, journalisten, ngo's, conferentiebezoekers, investeerders, enz...
Zijn zakelijke e-visums beschikbaar?
Jazeker. Het e-visum is beschikbaar voor alle categorieen bezoekers: zakelijke bezoekers, touristen, studenten, journalisten, ngo's, conferentiebezoekers, investeerders, enz...
Het e-visum bestellen
 Naar boven ↑

Hoe bestel ik het e-visum?
De bestelprocedure is als volgt:
  1. U bestelt op onze website uw e-visum en betaalt de visumkosten. Wij hebben uw reisgegevens en paspoortgegevens nodig. U dient een pasfoto, en een foto van uw paspoort te uploaden in jpg of png formaat.
  2. Wij contacteren het Vietnamese immgigratiekantoor. De standaard visumaanvraag duurt 5 werkdagen.
  3. U ontvangt van ons het e-visum per email in PDF formaat. Deze print U uit en neemt U mee naar Vietnam.
  4. U reist naar Vietnam. Op vertoon van uw paspoort en e-visum mag U door de douane.
Hoe lang dient het paspoort geldig te zijn voor het aanvragen van een e-visum?
Uw paspoort dient tenminste 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Vietnam.

Kan het e-visum geweigerd worden?
Het e-visum kan alleen geweigerd worden indien U reeds eerder in Vietnam geweest bent, en daar een serieuze overtreding begaan heeft.

Wat is de levertijd van het e-visum.
De standaard levertijd is 5 werkdagen. U kunt ook voor spoedlevering kiezen. U ontvangt het e-visum dan na 1 werkdag.
Ik weet nog niet via welke grensovergang ik Vietnam binnenkom. Kan ik het e-visum al bestellen?
Nee. Bij de aanvraag van uw e-visum dient U de grensovergang te kiezen. De grensovergang zal ook op uw e-visum vermeld worden. Arriveert U bij een andere grensovergang dan kan U de toegang tot Vietnam geweigerd worden.

Wij raden U aan uw e-visum ca. 2..4 weken voor vertrek naar Vietnam aan te vragen, zodat U zeker weet via welke grensovergang U zult arriveren.
Ik weet nog niet wat de exacte aankomstdatum in Vietnam zal zijn. Kan ik het e-visum al bestellen.
Voor het aanvragen van het e-visum dient U de startdatum van het visum op te geven. Het visum zal vanaf die datum 1 maand geldig zijn. U mag op iedere dag in die periode in Vietnam arriveren. U dient uiterlijk 1 maand na de startdatum Vietnam te verlaten.

U mag beslist niet eerder dan de startdatum in Vietnam arriveren.

Wij raden U aan uw e-visum ca. 2..4 weken voor vertrek naar Vietnam aan te vragen, zodat U zeker weet wanneer U in Vietnam zult arriveren.
Kan ik eerder arriveren dan de visumstartdatum?
Nee. Dat is niet toegestaan.
Kan ik later als de startdatum van het visum in Vietnam arriveren?
Ja, U mag op iedere dag binnen de visumperiode in Vietnam arriveren. Let wel: Als U later arriveert zal de visumeinddatum niet wijzigen.
Voorbeel: De visumstartdatum is 3 maart. De visumeinddatum is 2 april. U arriveert op 20 maart in Vietnam. U mag dan tot uiterlijk 2 april in Vietnam blijven.
Ik ben in het buitenland. Kan ik het e-visum bestellen?
Ja. U mag overal ter wereld uw e-visum bestellen.
Kan ik de visumstartdatum laten wijzigen op mijn e-visum?

Nee. Geen enkele wijziging op het e-visum is toegestaan. U dient een nieuw e-visum te bestellen. Wij raden U aan uw e-visum ca. 2..4 weken voor vertrek naar Vietnam aan te vragen, zodat U zeker weet wanneer U in Vietnam zult arriveren.

Kan ik de grensovergang laten wijzigen op mijn e-visum?

Nee. Geen enkele wijziging op het e-visum is toegestaan. U dient een nieuw e-visum te bestellen. Wij raden U aan uw e-visum ca. 2..4 weken voor vertrek naar Vietnam aan te vragen, zodat U zeker weet waar U in Vietnam zult arriveren.

Prijzen en betaling
 Naar boven ↑
Wat kost het e-visum?

De prijs van een e-visum, met een levertijd van 5 werkdagen:
Tourist, familiebezoeker, student, ngo: € 54
Zakelijke bezoeker, investeerder, journalist, conferentiebezoeker, officiele bezoeker: € 84

Voor levering op de eerstvolgende werkdag zijn de meerkosten 20 euro
Hoe betaal ik het e-visum?

U betaalt voor het e-visum op onze website. Wij accepteren iDeal, Visa, Mastercard, American Express, Paypal en bankoverschrijving.